Producten
CamStrobe Camera Stroboscoop
Huygens Optics heeft in eigen beheer een LED-stroboscoop ontwikkeld die specifiek bedoeld is voor gebruik in combinatie met vision camera's. Op deze pagina vindt u meer informatie over dit product.


Optische vensters
Huygens Optics kan optische vensters op maat voor u maken van diverse materialen zoals floatglas, borosilicaatglas, kwarts en glas-keramieken. Vensters kunnen zowel rond, rechthoekig, met een specifieke hoek, of met rondingen en gaten worden gemaakt. Indien gewenst kunnen de vensters worden nageslepen of gepolijst om de gewenste eigenschappen (dikte, vlakheid, wig, kromming) te verkrijgen. Ook bestaande vensters kunnen worden aangepast qua afmeting en vorm. Dit is over het algemeen ook mogelijk met vensters die al voorzien zijn van een coating, zoals bijvoorbeeld optische filters.

Onderdelen van glas en glas-keramiek
Individuele onderdelen van glas of keramiek kunnen worden geproduceerd op basis van een ontwerp of specificatie. Ook bestaande onderdelen kunnen worden aangepast aan uw eisen. Heeft u zelf niet de beschikking over de kennis om zelf een ontwerp te maken of door te rekenen? Aan de hand van een eenvoudige schets kan een volwaardig technisch ontwerp worden gemaakt, inclusief tekeningen met maatvoering, toleranties en alle files noodzakelijk voor een externe leverancier (.stp .stl).

Custom lenzen en spiegels
Voor maken van custom optische elementen zijn in de werkplaats een CNC-radiusfrees, een polijstmachine, een centreermachine en de noodzakelijke tooling en materialen aanwezig. Lenzen met zowel vlakke, sferische als asferische oppervlakken kunnen worden gemaakt. Maximum diameter voor lenzen is ongeveer 130mm.

Omdat bij lenzen (evenals bij vensters) vaak specifieke tooling moet worden gemaakt en coatings moeten worden aangebracht, is het meestal niet lonend om series kleiner dan 10-50 stuks te produceren. Het minimum aantal is sterk afhankelijk van het soort product.

DRELLO producten
Huygens Optics voert de Nederlandse vertegenwoordiging voor de Duitse firma DRELLO. DRELLO levert onder andere stroboscopen van hoge kwaliteit voor industriele toepassingen. Meer informatie over het leveringpakket van DRELLO vindt u op onze DRELLO pagina. Informatie (zoals prijzen en product-details) van een aantal geselecteerde stroboscopen vindt u op deze pagina.

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact op.

Huygens Optics CamStrobe


Zagen en frezen van glas-keramiek spacers


Fijne inwendige en uitwendige structuren in glas