Algemene informatie
Huygens Optics is opgestart in 2010 door Jeroen Vleggaar met als hoofddoel het maken van kwalitatief goede telescoopspiegels voor serieuze amateur-astronomen. De bedrijfsruimte die hiervoor werd ingericht, bevond zich in de Huygensstraat in Hilversum. Christiaan Huygens (1629-1695) is een van de belangrijke Nederlandse astronomen en daarom was een naam voor de activiteit snel gevonden.

Sinds eind 2015 werkt Huygens Optics in meer algemene zin aan het aanbieden van diensten op het gebied van glas- en keramiekbewerking en is het maken van telescoopoptiek als activiteit naar de achtergrond geraakt. Ook is de werkplaats inmiddels verplaatst van de Huygensstraat naar een bedrijfsruimte in Hilversum Kerkelanden.

De expertise van Huygens Optics is ook in te huren in de vorm van technische consultancy, zowel op "Ad Hoc" basis, alsmede in de vorm van langdurige technologische ondersteuning binnen uw bedrijf. Door een brede kennis van materialen, mechanica, CAD (computer-aided design), optiek en dunne-filmtechnologie, kan gericht worden adviseerd op een breed kennisgebied.

De beschikbaarheid van een eigen werkplaats voor glas en keramiek maakt het tevens mogelijk dat de consultancy worden aangevuld met de produktie van prototypes in deze materialen. Hierdoor is het mogelijk om snel bepaalde zaken uit te zoeken en met een korte doorlooptijd tot oplossingen te komen.

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact op.
Een overzicht van videos over hobby projecten vindt u op deze pagina (alleen engelstalig).


Productie van 450mm telescoopspiegels


FEM-analyse van vervormingen en spanningen


Uitrekenen van optische systemen
Op leveringen en diensten van Huygens Optics zijn de algemene voorwaarden en privacyverklaring van toepassing.