Diensten  > Vacuumdepositie  
Vacuumdepositie van dunne films
Huygens Optics beschikt over de mogelijk om coatings aan te brengen door middel van thermische vacuumdepositie ofwel PVD (Physical Vapour Deposition). Hierbij worden materialen in een hoogvacuumomgeving en bij hoge temperaturen verdampt, waarna ze in een dunne laag neerslaan op het object dat moet worden bedekt.

Via deze methode kunnen reflectieve- en antireflectieve coatings, metaal- en metaaloxidelagen, maar ook bepaalde organische verbindingen worden opgebracht. De laagdikte is over het algemeen in de orde van enkele tientallen tot honderden nanometers en de uniformiteit van de laadikte is +/- 10% Om een goede hechting van de coating aan het oppervlak te garanderen wordt het oppervlak meestal eerst gereinigd met behulp van een reactief plasma.

Momenteel zijn een beperkt aantal materialen mogelijk zoals aluminium, zilver en kwarts. De mogelijkheden zullen in de toekomst worden uitgebreid. De maximale diameter voor te coaten objecten is momenteel 405mm. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u het beste contact opnemen.

Terug naar de lijst met diensten


Schematische weergave van een PVD-kamer